Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Megjelenések

Az alvás témaköre újszülött kortól egészen sokáig foglalkoztatja a szülőket. Néhány napos, hetes újszülött még sokat és jól alszik, majd ahogy változik a szervezete az igényei, úgy gyakrabban kelhet éjszakánként is, nappal meg kevesebbet alszik és ez gyermekenként igen változó lehet. Bizonyos élethelyzetek, mint a fogzás vagy betegségek, pedig nehezíthetik a helyzetet. Azt, hogy mennyit és hogyan alszik gyermekünk legnagyobb részt rajta áll, de van néhány praktika, amit alkalmazva támogathatjuk őt az alvásában.

 

KIFLI.HU: Tipikus hibák a bababőr-ápolásában Meginterjúvoltuk a Shedo natúrkozmetikumok alapítóját, Dr. Halász Dóra szakgyógyszerészt – aki maga is édesanya –, hogy segítsünk a Kiflis szülőknek eligazodni az információk tengerében.
ÉVA Magazin: Miért kerülje a család a hosszú, habos fürdőket? Ezt javasolja a gyógyszerész édesanya

Az ősz és a tél beálltával többen vesznek hosszú kádfürdőt, akár kikapcsolódás gyanánt is.De akár a gyerekeinket is több ideig hagyjuk habos fürdőzni.Pedig nem feltétlenül tesznek jót a bőrünknek a forró, habos, hosszú ideig tartó fürdők.

A várandósság kilenc hónapja során a női szervezetben bekövetkező hormonális változások testre és lélekre egyaránt kihatnak. A kismamák lelke és bőre is érzékenyebbé, sérülékenyebbé válik ebben az időszakban.
Manapság jó esetben már természetes, hogy a várandós nő mindent megtesz születendő kisbabája egészségéért. Ezért tudatosan figyel a babavárás alatt az életmódjára, a mozgásra, a táplálkozásra, a vitaminok és gyógyszerek szedésére. Fontos tudni, hogy babaváráskor a gyógyszeres krémek alkalmazása is körültekintést kíván!

A kismamáknak nem csak a lelke, a bőre is érzékenyebbé válik a babavárás idején. Könnyen lehet, hogy másként reagál az őket érő külső hatásokra a babavárás előtti időszakhoz képest, ezért az ápolására fokozott figyelmet érdemes fordítani.

A kismamák természetesen a várandósság 9 hónapja alatt is szeretnének szépek, sugárzóak, ápoltak lenni, sok esetben a női lét kiteljesedéseként élik meg ezt az időszakot. Milyen készítményeket válasszanak a sminkeléshez?

A nyár folyamán a meleg és az intenzív UV-sugárzás miatt még nagyobb és speciális odafigyelésre van szükség a bőrápolásban, különösen a várandósság sok változással járó időszakában. Ilyenkor, főként a nyári időszakban gyakran előforduló bőrállapot a terhességi maszk (melasma vagy chloasma), de persze nem csak ez ellen kell védekezni.

 

A popsikrémek, pelenkadermatitisz elleni készítmények és az ekcémás bőr kezelésére, ápolására való termékek gyakran tartalmaznak valamilyen formában körömvirág-kivonatot. Ez persze egyáltalán nem véletlen. Mit is érdemes tudnunk erről a csodás gyógynövényről?
A baba érkezését követően a pelenkázás központi kérdéssé válik. Az újdonsült szülők aggódva gondolhatnak erre a feladatra, azonban hamar a napi rutin része lesz, hiszen sok-sok pelenkacserére van szükség. Ezzel együtt pedig a popsi ápolására is nagy gondot kell fordítani.

Keresés