Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hellobaby magazin: Sminkelés kismamaként 

A kismamák természetesen a várandósság 9 hónapja alatt is szeretnének szépek, sugárzóak, ápoltak lenni, sok esetben a női lét kiteljesedéseként élik meg ezt az időszakot. Milyen készítményeket válasszanak a sminkeléshez?

A szíve alatt magzatot hordó nő jelentős, lelket és testet egyaránt érintő változásokon megy keresztül a babavárás időszakában, próbál felkészülni az új élethelyzetre, igyekszik helyre tenni magában a kétségeit, próbál információt gyűjteni arról, hogyan is tudja majd a legjobban nevelni, ellátni születendő gyermekét. Sokat tesz azért, hogy a pici születésére a babaszobában is minden a helyén legyen. Lelki állapota kihat a magzatra is, ezért fontos, hogy jól érezze magát a bőrében és kiegyensúlyozott tudjon maradni. 

 

Érzékeny szépség

 

Teljesen természetes, hogy egy leendő anya is úgy érzi magát igazán jól, ha elégedett a megjelenésével. Amennyiben ehhez sminkelésre van szüksége, annak szerencsére nincs akadálya: nem kell lemondania erről a várandóssága alatt sem.

A dekorkozmetikumok jellemzően nem szívódnak mélyen a bőrbe, a nap végén pedig alapos lemosással eltávolíthatók, így nem jelenthetnek kockázatot a magzatra nézve. A klasszikus sminkhez használt készítmények (például alapozó, púder, szempillaspirál, rúzs, szemhéj festékek, szemceruza) egytől egyig használhatók. Ugyanakkor érdemes odafigyelni arra, hogy a babavárás során a bőr érzékenyebbé válhat és fokozódhat az allergiára való hajlam, ezért célszerű a hipoallergén, bőrgyógyászatilag tesztelt, magas minőségű készítmények közül választani. Ha viszont a már jól bevált termékek nem okoznak irritációt, akkor nem kell változtatni a rutinon. 

 

Tartós megoldások

 

Bár a tartós szempilla- és szemöldökfestésnek semmi akadálya, azzal azért számolni kell, hogy másként reagálhat a bőr az eddig használt színre. Könnyen lehet, hogy a megszokotthoz képest eltérő árnyalatot lehet elérni, illetve az is előfordulhat, hogy nem marad olyan tartós a szín.

A manapság oly népszerű sminktetoválásnak sincs akadálya a kismamák számára, de ennek során is megeshet, hogy másként reagál a kismama:

 

Előfordulhat, hogy a korábban használt szín más árnyalatban jelentkezik a bőrön és nem lesz olyan tartós, mint azelőtt. Szintén érdemes felkészülni arra, hogy a várandósság alatt változhat az érzékelés és a fájdalomérzet.

 

Összességében elmondható, hogy a magabiztosságot adó, szép smink része lehet a babát váró kismama mindennapjainak, de ügyelni kell a szervezet jelzéseire és olyan megoldásokat javasolt választani, amelyek biztosan nem okoznak irritációt, érzékenységet a bőrön.

Forrás: HelloBaby magazin

Keresés