Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bőrápolási rutin gyermekkortól

Bőrápolási rutin gyermekkortól

A gondos és felelősség teljes ápolás egyik legfontosabb szempontja a természetes élettani folyamatok támogatása.

Mikortól érdemes elkezdeni a babák bőrének ápolását?

Újszülött kortól, de okosan, a természetes élettani folyamatokat figyelembe véve, a bőr saját védelmi funkcióját erősítve, támogatva.  A SHEDO kozmetikumok természetes alapanyagokból (növényi kivonatok, olajok, virágvizek, illóolaj, méhviasz) készülnek. Ezek élő anyagok, támogatják a bőr védelmi funkcióit, segítik a természetes megújulását, rugalmasságának fenntartását, nem tömítik el a pórusokat. Az összetevők túlnyomó többsége bio minősítésű, vegyszermentes gazdálkodásból származik. Véleményem szerint ennek különösen nagy jelentősége van a babáknak és gyerekeknek szánt kozmetikumok esetén. Fontos, hogy a vékony, érzékeny bababőr tiszta, megbízható forrásból származó anyagokkal érintkezzen.

Napjainkban egyre több szülő tudatosan figyel arra, hogy milyen ételt ad, milyen könyveket és mesét olvas, milyen mozgásformákra tanítja gyermekét. Azt gondolom, hogy legalább ilyen fontos az is, hogy születéstől kezdve milyen kozmetikumokkal ápoljuk gyermekünket. Bőrünk a legnagyobb szervünk és az első védvonal, ezért igen nagy jelentősége van annak, hogy mivel érintkezik nap mint nap. Fontos, hogy figyelmet fordítsunk a megfelelő bőrápolásra és időben kezdjük el megtanítani gyermekünknek ennek rutinját saját egészsége érdekében. Célom, hogy minél több ember figyelmét felhívjam a természetes, biokozmetikumokkal történő bőrápolás fontosságára.

 

Tisztálkodás

A fürdés elsődleges célja a szennyeződések eltávolítása pelenkatájékról, arcról, kezekről, hajlatokból, ezzel megakadályozva fertőzések, irritációk, gyulladások kialakulását.

Újszülött korban erre elégséges rövid csapvizes fürdetés, ami azonban hosszú távon bőrszárazságot, irritációt okozhat. Ha egy meghitt növényi olajos masszázs előzi meg a fürdetést, akkor garantált a pihe-puha, jól hidratált bababőr.

Később, amikor kúszik, mászik, esik-kel gyermekünk, így igazán képes összepiszkolni bőrét, szükségesség válik fürdető használata. Gyengéden tisztító, növényi olajokat is tartalmazó, enyhén savas kémhatású készítmény a megfelelő.

Az esti fürdések alkalmával, amikor gyermekünk érdeklődést mutat, bevonhatjuk a folyamatokba és hamar megtanulja megnyomni a flakon pumpáját, felkenni a fürdetőt a testére és le is mossa.

Bőrápolás

A bőrápolás mindig az aktuális bőrállapotot figyelembe véve kell, hogy történjen. Amennyibe nincs semmilyen probléma a bőrrel (nincs szárazság, irritáció) hetente egyszer elegendő egy könnyű testápoló használata.

 Bőrszárazság, ekcéma, irritáció esetén a tisztálkodás után a bőrállapotnak megfelelő készítmény használata kiemelkedően fontos.

 

Megfelelő időben elkezdve a gyakorlást, beépül a tisztálkodási és bőrápolási rutin gyermekünk mindennapjaiba.

Íme a mi bőrápolási rutinunk:

Újszülött kortól:

Babaápoló olajos (illóolaj nélküli) masszázs/ ápolást követően csapvizes fürdetés heti 2-3 alkalommal.

Bőrszárazság esetén, főként a téli időszakban Arc-és testápolót használtunk.

Speciális ápolást igényel a pelenkával fedett bőr. Popsikrém natúr változatát vetettük be pelenkázások alkalmával.

 Ha a gondos ápolás ellenére kialakult irritáció, akkor pedig a Körömvirág balzsam natúr változatát használtuk igény szerint.

6 hónapos kortól

Elkezdtük használni a gyengéden tisztító, hidratáló SHEDO Fürdetőket fürdővízhez adva. Később, pedig tusfürdőként alkalmazva.

Tavaszi-nyári időszakban, normál bőrállapot esetén használjuk a Testápoló normál bőrre natúr/mandarin-vanília változatát heti 1-2 alkalommal.

Bőrszárazság esetén, főként a téli időszakban az Arc-és testápoló vagy Testápoló száraz bőrre levendula-narancs változatát igény szerint.

Pelenkával fedett bőr ápolására a Popsikrém illóolajos változatát használtuk a pelenkázások alkalmával, irritáció esetén pedig a Körömvirág balzsam illóolajos változatát.

 

 Közel 4 éves korára pedig Ő nyomja, keni, szagolja, mondja, hogy mit mikor és hová kenjünk.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: bőrápolás gyermekek

Keresés